Het Duitse fietsenmerk CUBE is de nieuwe fietsensponsor van Wanty-Groupe Gobert. Het Belgische procontinentale wielerteam reed afgelopen seizoen op fietsen van Kuota. Volgens teammanager Jean- François Bourlart is de overeenkomst met CUBE een mooie bevestiging van het succesvolle seizoen.

Marcus Pürner, oprichter en eigenaar van CUBEpast de sponsoring van de wielerploeg bij de groei van zijn bedrijf .  ”De feedback van de renners zal van directe invloed zijn op de ontwikkeling van onze race- en tijdritfietsen”, zegt hij. ” Deze input van de atleten is voor ons van het grootste belang zodat onze ingenieurs de hoogste kwaliteit aan onze klanten kunnen leveren. Als CUBE kijken we dan ook uit naar een vruchtbare en lange samenwerking.”

 Bourlart : “We werden dit jaar tweede in de Europe Tour en behaalden tien zeges en 43 podiumplaatsen. Als ploeg zijn we internationaal ook meer en meer zichtbaar geworden en de samenwerking met CUBE is daarvoor een mooie beloning. Het is een zeer modern bedrijf dat voorop loopt in ontwikkeling en research. Met meer dan 400.000 fietsen per jaar, hebben we met CUBE een grote speler als partner.”

Grégory Wattiez, een van de vaste mechaniciens van Wanty-Groupe Gobert, bezocht de fabriek van CUBE in Waldershof, Duitsland en was onder de indruk. “In Duitsland werden we zeer warm ontvangen. De medewerkers stonden open voor onze vragen en de specifieke, hoge eisen die wij aan ons materiaal stellen. De testfaciliteiten die CUBE zelf in Waldersdorf heeft, waren indrukwekkend. Ik kijk dan ook echt uit naar het moment dat we samen aan de slag gaan voor het komende seizoen.”