Bij de medici en brandweerlieden? En bij de juristen? Of de burgemeesters? Zo ongeveer elke beroepsgroep heeft zijn eigen NK wielrennen. Een paar kampioenschappen van 2008 op een rij.

 

NK-wielrennen voor medici/paramedici en brandweerlieden
Samen met H.S.K Trias organiseren de Vereniging Arts in Beweging en de Nederlandse Brandweer Sportbond het NK wielrennen voor brandweerlieden, medici en paramedici op zondag 22 juni 2008. Inschrijving staat open voor alle brandweerlieden, medici en paramedici en degenen die hiervoor in opleiding zijn. Informatie:
www.artsinbeweging.nl en www.brandweersportbond.nl.

NK Wielrennen voor Juristen

Op zaterdag 14 juni 2008 organiseert Elsevier Juridisch in samenwerking met Stichting Tour de Force op het wielerparcours in Spaarndam het eerste NK Wielrennen voor Juristen. De winnaar is de spreekwoordelijke meester van het peloton en mag zich een jaar lang de Nederlands kampioen noemen.
Het NK Wielrennen voor Juristen staat open voor iedereen met een behaald doctoraal of master in de rechtsgeleerdheid: advocaten, rechters, notarissen, bedrijfsjuristen, maar ook alle overige meesters kunnen van start gaan. Ook rechtenstudenten in hun masterfase mogen deelnemen. Elsevier Juridisch heeft een website gemaakt waar juristen zich kunnen inschrijven:
www.nkjuristen.nl.
Inschrijving is individueel en per (kantoor)team mogelijk. Dames en heren rijden in een eigen koers en alle deelnemers worden geklasseerd. Er zijn ereprijzen in diverse categorieën, op leeftijd en op beroepsgroep. Kantoren- en bedrijfsteams dingen mee naar het ploegenklassement.

NK voor burgemeesters

Het nationale kampioenschap voor burgemeesters is dit jaar in de gemeente van de huidige kampioen, Joost van Oostrum, burgemeester van Rhenen, die in Fiets nr. 5 geportretteerd wordt. Op 10 juli koersen de burgemeesters door Rhenen.