Kickstarter is een broeinest voor spannende ideeën en initiatieven. Niet alleen accessoires, unieke concepten en technische snufjes voor wielrenners zien hier het licht, maar er staat ook een heus wielerkaartspel tussen de projecten.

‘Attack the pack’ heet het spel waarmee de makers op dit moment aan het ’testspelen’ zijn. Trots melden de makers dat he spel prima in het zakje van je wielershirt past. Perfect voor coureurs dus.

Het centrale idee is dat je een team met meerdere rijders in je hand hebt. Door het trekken van kaarten veranderen omstandigheden als het wegdek of stijgingspercentage. Daarnaast moeten spelers proberen in te spelen op het koersverloop dat ook door middel van kaarten kan worden beïnvloed.

Het draait net als de echte koers om wisselende allianties en kerende kansen. “Werk je samen met je tegenstanders, samen optrekkend tot de laatste sprint? Ondermijn je je gelegenheidscoalitie en laat je ze achter? Of ga je volle bak als het startschot valt, ervan uitgaande dat de rest het vuile werk wel opknapt?”, vragen de makers de potentiële spelers.

Het is een spel voor twee tot vier spelers en elk speel duurt ongeveer twintig minuten. De teller op kickstarter staat op dit moment op iets meer dan 10.000 pond. Dat is ruim meer dan het beoogde bedrag en dus kunnen wieler- en spelletjesfanaten zich verheugen op de daadwerkelijke productie van Attack the pack.