De politie van Leiden is op zoek naar een wielrenner die vrijdagavond tijdens een verkeersruzie een zwangere vrouw mishandelde. De vrouw is door de mishandelingen in het water gevallen. Pas toen zij kenbaar maakte zwanger te zijn, haalde hij haar weer uit het water.

De wielrenner is volgens de politie op de auto van de vrouw gebotst toen ze plotseling moest remmen om een fietser die van rechts kwam, voorrang te verlenen.
Toen zij geschrokken uitstapte bleek daar de wielrenner te staan. Direct liep hij op haar af en sloeg haar meerdere keren met zijn vuisten in het gezicht. Daarna trok hij haar door de bossages langs de weg waarna zij in het water van de Vliet terecht kwam. De vrouw -die haar jas aan had voelde – dat ze niet kon blijven drijven en kreeg het benauwd door de kou. Ze schreeuwde om hulp, maar er was niemand. Toen ze riep dat ze zwanger was, kwam de wielrenner terug en probeerde haar uit het water te trekken. Dit lukte pas toen hij hulp kreeg van een passant. Die man waarschuwde vervolgens de politie. Toen de vrouw eenmaal weer op de kant stond, ging de wielrenner er op zijn fiets vandoor. De vrouw bleef geschrokken achter. Zij liep letsel op aan haar gezicht en blauwe plekken op haar armen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en roept de wielrenner op zichzelf te melden. De man was achterin de 30 of begin 40, had een lang en slank postuur (1.85-1.90 m) en een (donker) baardje van een paar dagen. Hij droeg een zwarte broek, een groen, lichtgevend hesje, een zwarte rugzak, een (fiets)bril en een zwarte helm met reflecterende strepen.IMG_3025.JPG