In de categorie ‘nutteloze feitjes’ past dit bericht wel, maar toch willen we het graag met jullie delen. Uit onderzoek van de Fietsersbond blijkt dat mensen uit de provincie Zeeland de snelste fietsers zijn. Zeeuwen fietsen met een gemiddeld gangetje van 16.6 km/uur en leggen ook nog is de meeste afstand af als ze gaan op de fiets stappen (5.1 kilometer per rit).

Sneller thuis

Bijna 30.000 mensen deden mee aan het onderzoek van de Fietsersbond. Gemiddeld fietsen Nederlanders een kilometer per uur sneller dan in 2015. Men fietst ook een kilometer per uur sneller als het plenst (16.8 km/uur) dan wanneer het droog is.

Mocht je op je gemakje willen fietsen, dan moet je zeker niet naar Utrecht gaan. Het Smakkelaarsveld, Vredenburg en Jaarbeursplein zijn de drukste fietsroutes. De meeste fietsritten worden gemaakt voor woon-werkverkeer en tweederde van het aantal fietsen is een ‘gewone fiets’. De e-bike wordt wel steeds populairder en is 15% van het totaal. De rest bestaat uit racefietsen en mountainbikes.