Wie aan de Giro d’Italia denkt, denkt ook aan Fausto Coppi. De in 1960 overleden Italiaan schreef de Giro in totaal vijf keer op zijn naam en is daarmee gedeeld recordhouder met Alfredo Binda en Eddy Merckx. Rapha komt nu met een speciale collectie om Coppi te eren.

Coppi Collectie

De Coppi collectie bestaat uit meerdere shirts, broeken en andere accessoires. De drie shirts in de kleuren lichtblauw, zwart en natuurlijk roze trekken de meeste aandacht.

De Coppi Celeste Merino Jersey (zie hierboven) is gemaakt van Merino wol en geïnspireerd op het roze wat Coppi zo vaak droeg in zijn carrière. Zowel tijdens het fietsen als in je vrije tijd te gebruiken en het is ook in het blauw verkrijgbaar. Prijs: €180.

Het Flyweight Wielershirt is geïnspireerd op Coppi’s eerste grote overwinning in 1940, toen hij in zijn debuutjaar direct de Giro won. Ideaal om tijdens warme zomerritten te gebruiken, want het voert de zweet goed af. Prijs: €125.

Om het setje compleet te maken kun je de Coppi Classic Bib Short aanschaffen. Het eert de carrière van Il Campionissimo en past ideaal onder een van de Coppi-shirts. Prijs: €210.

Op 28 mei organiseren wij in samenwerking met Rapha een 100 kilometer lange toertocht om het einde van de Giro te vieren. Geef je ook op en fiets mee! Klik hier voor meer informatie.