Team Roompot Oranje Peloton blijft op fietsen rijden van Isaac Cycle. De fietsenleverancier en de Nederlandse ProContinentale ploeg blijven voor tenminste twee jaar samenwerken, zo valt er in het persbericht van Isaac Cycle te lezen.

Blij met Isaac

Manager Michael Zijlaard is blij dat Isaac Cycle aan de ploeg verbonden blijft. “De fietsen zijn van hoge kwaliteit en Isaac Cycle steunt ons in de plannen die we hebben. Daarnaast zijn onze renners heel erg blij mee de fietsen, dus is de verlenging van de samenwerking een logische stap,” legt Zijlaard uit.

“Voor ons was het een grote stap om in het profwielrennen te stappen, maar het heeft geweldig uitgepakt,” licht oprichter Robert Vrancken van Isaac toe. “Op deze manier kunnen we de fietsen blijven ontwikkelen en ervoor zorgen dat de renners op topniveau blijven presteren.”

Roompot begon dit wielerseizoen met schijfremmen, maar moest na het verbod overstappen op velgremmen. Enkele dagen voor de Amstel Gold Race, dé wedstrijd van het jaar voor Roompot Oranje Peloton, moesten de mechaniekers overuren draaien en alle schijfremmen vervangen voor velgremmen. Grappig detail: na de wissel begon het qua overwinningen te lopen bij de Nederlandse ploeg en bezorgde Pieter Weening ze zelfs de allereerste WorldTour-zege.