Driemaal hoera voor Tom Dumoulin! De 25-jarige Limburger reist aanstaande zaterdag af naar Rio de Janeiro. In de negentiende etappe van de Tour de France kwam hij nog hard ten val en brak hij zijn spaakbeen, maar door de hulp van orthopedisch chirurg Peer Konings van ziekenhuis Rijnstate kan hij met een speciale spalk de training hervatten.

“Gipsen van de pols van Tom Dumoulin was geen optie,” legt Konings uit op de site van Rijnstate. “Met gips om is het onmogelijk om in de juiste houding op een tijdrijfiets te zitten. De houding van de renner en de aerodynamica van de fiets moeten exact kloppen. Daarom maken we een spalk van speciale kunststof die perfect past.”

Vanavond rijdt Dumoulin in Chaam een criterium op te kijken hoe zijn spalk het houdt. Daarna reist hij zaterdag naar Rio de Janeiro om zich voor te bereiden op de Olympische weg- en tijdrit, gepland voor 6 en 10 augustus. Goud behoort dus nog altijd tot de mogelijkheden. Wat zou dat mooi zijn… Zijn tijdritpak staat hem in elk geval goed!

//platform.twitter.com/widgets.js