“De afgelopen jaren droeg hij al vaak de gele trui, maar alleen nog niet in Parijs”, schrijft de Belg op zijn weblog.

“Het is duidelijk dat hij een van de meest getalenteerde renners in het peloton is. Ik weet zeker dat Andy het met enkele aanpassingen en met dit team nog iets beter kan doen.”

Dit jaar werd de jongste Schleck voor het derde jaar achter elkaar tweede in de Tour, een record.

“Maar ik verwacht dat met het team dat we nu bij elkaar zullen brengen, Andy de beste kans ooit heeft om op het hoogste podium in Parijs te staan”, meldt Bruyneel.

Tourzeges

De Belgische oud-renner heeft veel ervaring met Tourzeges. Als ploegleider maakt hij er al negen mee; zeven van Lance Armstrong en twee met Alberto Contador.

De afgelopen twee jaar kon zijn ploeg RadioShack echter – mede door pech – niet zegevieren in de Ronde van Frankrijk, ondanks de aanwezigheid van klassementsrenners als Andreas Klöden, Levi Leipheimer en Janez Brajkovič.

Door de fusie is de kans nu groter geworden dat Bruyneel voor de tiende keer de winnende ploegleider in Parijs zal zijn.

Joost Posthuma

Eerst moet er echter nog een team van maximaal dertig renners geformeerd worden, het maximum voor een ploeg uit de World Tour.

 “Door dit quotum is het niet zo makkelijk als gewoon twee ploegen bij elkaar voegen”, schrijft Bruyneel.

De Belg meldt dat op 15 september de ploeg een mededeling zal doen over de samenstelling voor het nieuwe seizoen.

Dan zullen ook Joost Postuma en Tom Stamsnijder horen wat hun toekomst is bij de fusieploeg. Beide Nederlanders hebben nog een contract tot en met 2012 bij Leopard.

© NUsport