Schijfremmen blijven verboden, zo heeft de UCI bekend gemaakt na een tweedaags overleg in Lausanne. Begin april werden de schijfremmen met onmiddellijke ingang verboden omdat Fran Ventoso zich had geblesseerd aan een hete schijfrem van een andere renner. Daar bestaan overigens meerdere verhalen over, want het staat niet helemaal vast dat die vleeswond daadwerkelijk door een schijfrem werd veroorzaakt.

In overleg met de AIGCP (Association International des Groupes Cyclistes Professionnels) is besloten dat de schijfremmen verboden blijven. Vorig jaar werd er door de UCI nog groen licht gegeven om te experimenteren met schijfremmen. Team Roompot Oranje Peloton maakte daar zelfs volledig gebruik van, maar na de ‘zaak-Ventoso’ moesten zij net voor de Amstel Gold Race in allerijl de schijfremmen vervangen voor gewone velgremmen.

Overigens maakte de UCI ook bekend dat het prijzengeld voor zowel mannen als vrouwen per aanstaande WK helemaal gelijk is. Het gold al voor de individuele tijdrit en wegrit, maar nog niet voor de ploegentijdrit.

Terechte beslissing van de UCI?

Loading ... Loading ...