HOOFDDORP – Jens Voigt denkt dat een last van de schouders van Lance Armstrong is gevallen nu de Texaan in een interview met Oprah Winfrey zijn jarenlange dopinggebruik bekende. 

“Ik denk dat zijn leven zal veranderen, hij zal heel opgelucht zijn”, vertelt Voigt aan Sporten.dk. “Hij is nu ook wel genoeg gestraft. Voor mij is het belangrijk dat hij schoon schip maakte.”

Volgens de 41-jarige Voigt, die nog altijd actief is als prof, moest Armstrong wel bekennen. “Hij werd in een hoek gedreven. Zijn enige kans om weer een normaal leven te krijgen, was zijn zegje doen.”

Het verhaal van Armstrong stelt Voigt teleur. “We kunnen ervan leren, dit mag nooit meer gebeuren. Dit is wel een goede les voor iedereen: hoe belangrijk je ook bent, je wordt gepakt.”

Voigt vindt niet dat de generatie van nu moet opdraaien voor de fouten van Armstrong. “De huidige renners waren tien, vijftien jaar oud toen Armstrong begon met dopinggebruik. Voor hen is hij niets meer dan een naam uit de geschiedenisboeken. Zij hebben niet met hem gereden, ze verdienen het niet om te worden opgehangen voor iets dat jaren geleden is gebeurd.”

© NUsport