In de rubriek Open & Bloot beantwoordt een topsporter een aantal persoonlijke vragen. Deze week wielrenner Theo Bos (29), die in 2013 al naar drie overwinningen voor de Team Blanco sprintte. 

Door Jasper Boks

In de Playboy?
“Maakt me niet uit, zolang het maar niet Patricia Paay is.”

Laatste boek?
The Next 100 Years van George Friedman. Het is een voorspelling over de aankomende honderd jaar. Ik kan je verklappen: Amerika blijft de wereldmacht. Ik heb het nog niet helemaal uit gelezen, Bram Tankink heeft het nu. Het boek dat ik daarvoor heb gelezen was The Secret Race van oud-wielrenner Tyler Hamilton, waarin hij verhaalt over zijn dopinggebruik.”

Laatste film?
Zero Dark Thirty, de film over de klopjacht op Osama Bin Laden. Goeie film. Ha, mijn buurman kijkt nu heel geschrokken naar mij, omdat ik de naam Bin Laden noem… Ik zit op het vliegveld in Maleisië namelijk.”

Lance Armstrong is voor mij…
“Een heel enge man. Ik was toen Armstrong nog fietste altijd al meer fan van Jan Ullrich. En daarvoor van Marco Pantani.”

Als ik geen wielrenner was, dan was ik…
“Geschiedenisleraar. Dat wilde ik vroeger altijd worden.”

Een dagje ruilen met….
“Lionel Messi, maar ja, dat zal iedereen wel willen.”

Meest sexy sportvrouw?
“Die Britse meerkampster Jessica Ennis.”

Met zijn of haar hoofd van tv af graag!
“Ik kijk heel weinig Nederlandse tv, dus ik heb van niemand last.”

Commando Eelco Wisman?
“Ik heb hem een keer een kwartiertje gesproken. Nou ja, gesproken…. Hij zat bij een gesprek tussen mij en teammanager Richard Plugge. Ik heb het met Richard over de antwoorden op het vragenformulier gehad (Team Blanco, Vacansoleil-DCM en de KNWU hebben een anti-dopingconvenant opgesteld, bestaande uit vier vragen, red).”

“Hij heeft verder weinig gezegd. Ik heb er geen problemen mee dat hij er bij zat. Ik heb niets te verbergen en vind het juist goed dat het onderzoek een officieel tintje heeft. Om het stuk in De Telegraaf over de ondervragingsmethode moest ik erg lachen. Heb ik maar even een tweet over geplaatst met de tekst: “Dat ‘waterboarding’ was inderdaad niet zo fijn…”

© NUsport/Jasper Boks