110826-Van-Nicholas-magazineEerder dit jaar presenteerde Van Nicholas een applicatie waarmee klanten zelf hun racefiets kunnen samenstellen, ontwerpen en bestellen. De fabrikant van titanium fietsen heeft deze functie onlangs vernieuwd. Nu kunnen ook mountainbikes en toerfietsen worden ontworpen.

“De MY Van Nicholas Designer is vanaf de lancering een groot succes gebleken onder dealers en consumenten”, aldus Ralph Moorman, General Manager. “Door de real-time aanpassingen en de gebruiksvriendelijke, intuïtieve werking, is dit een prachtige tool om de fantasie van de gebruiker zichtbaar te maken. Wij zijn trots op het feit dat wij deze mogelijkheid nu kunnen bieden voor iedere fiets die wij ons ons assortiment hebben.”

De tool is ook geschikt voor mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones.  Tijdens het ‘designproces’  zijn de gemaakte keuzes per direct zichtbaar en zowel prijs als gewicht worden bij iedere stap real-time aangepast. Het ontwerp kan worden bewaard en naar vrienden worden opgestuurd. Ook kan de fiets meteen worden besteld. Via de tool kan een dealer worden uitgezocht waar de fiets kan worden afgehaald.