Gisteren schreven we al over alle nieuwe features die Zwift dit najaar lanceert. Het Zwift Ride Smart frame noemden we ook al even kort, maar die verdient wel iets meer uitleg.

Vorig jaar zagen we dit handige fietsframe al verschijnen, toen eerst allen te koop inclusief een Wahoo Kickr smarttrainer. Nu is het frame ook los te koop en met de nu eveneens los verkrijgbare Zwift Cog ook te gebruiken op een aantal andere smarttrainers.

De Zwift Cog is een vervanging voor de body plus cassette die nu op smarttrainers zit. Die gaan eraf, de Zwift Cog met slechts 1 kransje gaat erop en vervolgens kun je met de Click (de meegeleverde afstandsbediening) virtueel schakelen. Doordat je de positie van het enkele kransje kunt aanpassen, heb je eigenlijk altijd een rechte kettinglijn, dat scheelt geluid en slijtage.

Beschikbare smarttrainers voor Zwift Cog en Click

Diverse Zwift Ready-trainers zullen online en in winkels beschikbaar zijn met de vooraf geïnstalleerde Zwift Cog en de Zwift Click-controller in de doos. Hiermee kun je 8 t/m 12 speed aandrijving vervangen en schakelen met de controller.

Zwift Ready-trainers met Zwift Cog en Click die vanaf september beschikbaar zijn, zijn onder andere:

  • Wahoo KICKR CORE Zwift One (zie onder)
  • JetBlack Victory met Zwift Cog en Click
  • Wahoo KICKR V6 met Zwift Cog en Click
  • Wahoo KICKR MOVE met Zwift Cog en Click

Later deze winter volgen dan nog:

  • Elite Direto XR met Zwift Cog en Click
  • VAN RYSEL D100 met Zwift Cog en Click

Bovendien kunnen een aantal trainers, die eerder niet met Zwift Cog & Click werden verkocht, worden geüpgraded om Zwift Ready te worden. Geüpgrade trainers kunnen de virtuele schakeling van Zwift ondersteunen met elke Zwift-controller (Zwift Click, Zwift Play, Zwift Ride Smart Frame). Geupgrade Zwift Ready-trainers zijn onder andere:

  • Zwift Hub – alle versies inclusief Hub One
  • Wahoo KICKR CORE – alle versies
  • Wahoo KICKR V6 – alle versies van v6
  • Wahoo KICKR MOVE – alle versies*
  • JetBlack Victory – alle versies

*Opmerking: Wahoo KICKR MOVE is alleen compatibel met de Zwift Ride Smart Frame wanneer deze in een vaste positie staat.

Zwift Ride Smart Frame

Het Zwift Ride Smart frame is per direct te koop voor €799,99 via Zwift.com. De Zwift Ride Smart Frame is compatibel met alle Zwift Ready trainers. Het frame is instelbaar voor fietsers tussen de 152 en 198 cm. Alles is instelbaar met 1 sleuteltje dat je uiteraard meegeleverd krijgt en je makkelijk opbergt in het orange bakje onder de bovenbuis.

Op het frame zitten de Zwift Ride Smart Frame Controllers die je controle geven over de Zwift-game-ervaring vanaf van je stuur.

In de doos zit de nieuwste Zwift Cog en een verstelbaar voorste voetontwerp. De meegeleverde Zwift Cog is de tweede versie en beschikt over ingebouwde indexering. De meegeleverde voorste voeten helpen ervoor te zorgen dat het frame op de juiste hoogte staat voor de trainer waarmee het is gekoppeld – kies eenvoudig de voet voor jouw trainer en je bent klaar om te rijden.

Wahoo KICKR CORE Zwift One

Zwift werkt graag samen met Wahoo. Zij zijn dan ook de eersten die een complete trainer, met cog én een abonnement van een jaar aanbieden, de Wahoo KICKR CORE Zwift One. Dat komt op €649,99 (een korting van 50 euro op het jaarabonnement). Je kunt hem ook zonder abo bestellen, dan ben je 499,99 kwijt.

Heb je al een smarttrainer die geschikt is, dan kun je ook alleen het Zwift Cog en Click upgrade-pakket aanschaffen voor €79,99.

Meer info via Zwift.com en Wahoofitness.com