Zwift Ride Smart Frame, nieuwe wegen, fietsupgrades, aanpasbare HUD, betere live klimprofielen en nog veel meer nieuws ga je komend indoorseizoen op Zwift tegenkomen.

Komend najaar is het 10 jaar geleden dat indoor fietssoftware merk Zwift het levenslicht zag. Geen reden om stil te zitten kennelijk, want in een Zoom-meeting met founder Eric Min en zijn team zagen we een enorme waslijst aan updates langs komen. We zetten ze even voor je op een rij.

Watopia-uitbreiding

In november ga je iets ongewoons zien verschijnen vanuit de oceaan in Zwift’s meest geliefde virtuele wereld, Watopia. In aanloop naar de 5e etappe in de Tour of Watopia zie je steeds iets meer. Zwifters mogen raden wat het uiteindelijk wordt en fietsen over het eindresultaat van dit nieuwe land in etappe 5.

Maar dit is niet het enige waar Zwifters naar uit kunnen kijken tijdens de Tour of Watopia dit jaar. Ter gelegenheid van een decennium van fietsen en hardlopen op Zwift, zullen Zwifters genieten van vijf fasen van Watopia-uitbreidingen, beginnend met enkele van de vroegste routes. Er komt de keuze uit drie afstandsopties en dubbele XP wanneer deze live tijdens evenementen worden voltooid, of 1.5x XP wanneer ze On Demand worden gereden.

Opgefriste Heads Up Display (HUD)

In reactie op feedback van de gemeenschap zorgt een vernieuwde Heads-Up Display (HUD) ervoor dat de meest cruciale informatie precies daar is waar gebruikers het nodig hebben. Met zeven aanpasbare statistieken – waaronder cadans, hartslag, gemiddelde wattage en watt per kilogram – kunnen gebruikers hun ervaring als nooit tevoren aanpassen. Deze aanpassing is per direct beschikbaar. In de herfst volgen nog meer aanpassingen.

Zwift Ride Smart Frame

Ook per direct beschikbaar, het Zwift Ride Smart frame. Met een prijs van €799,99, verkrijgbaar in de EU via Zwift.com. Het Zwift Ride Smart frame is exclusief compatibel met Zwift Ready smarttrainers. Naast de Wahoo Kickr zijn dat ook de Elite Direto XR en de Van Rysel D100. Meer info over het frame, de nieuwe Cog en Click en compatibele smarttrainers vind je in dit artikel.

Ontgrendel nieuwe Challenges

Introductie van een reeks nieuwe uitdagingen (de eerste vanaf 9 september), die allemaal toegankelijk zijn via de sectie Challenges op het startscherm. Deze kunnen worden voltooid naast één aanvullende ‘hoofd’ uitdaging – Everest, Italië of Californië.

Cardio Crusher – 9 Sept
Voor een breed scala aan fitnessdoelen en voor atleten met weinig tijd, biedt de Cardio Crusher Challenge vijf nieuwe workouts, tussen de 15 en 55 minuten, dus allemaal binnen een uur. Zwifters die alle vijf workouts voltooien, ontgrendelen 250 XP.

Route Chaser: The Grade – 3 Okt
Ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een uitdaging om nieuwe badges te verdienen. Zwifters moeten vijf routes voltooien om de uitdaging te voltooien, waarvan drie nieuw zijn – Mayan 8 (23,1 km met 241 m hoogteverschil), Radio Rendezvous (20,5 km met 736 m hoogteverschil), en Power to the Tower (44,7 km met 1492 m hoogteverschil).

In de komende maanden worden nog meer Challenges toegevoegd.

Verbeterde race-ervaring met Zwift Racing Score

De Zwift Racing Score staat op het punt de races op Zwift te revolutioneren. Deze update zorgt ervoor dat racers vanaf het begin van hun race-avontuur in de juiste categorie worden geplaatst, waardoor races competitiever en leuker worden. De score past zich dynamisch aan op basis van je huidige fitness en ook je prestaties in races. Met verbeterde matchmaking en beloningen voor strategische racevaardigheden is de Zwift Racing Score ontworpen om de competitieve ervaring te verbeteren.

Zwift Racing kalender

Zwift Racing heeft een lange weg afgelegd sinds de gemeenschap voor het eerst begon met het zelf organiseren van races op Jarvis Island. Vandaag de dag zijn er meer dan 100 organisatoren van evenementen die races op Zwift organiseren. Afgelopen jaar reden 300.000 Zwifters minimaal 1 race. 27.000 deden er meer dan 25! De Zwift Racing Kalender is een aanvulling op de Zwift Community-evenementen. Verdeeld in vier belangrijke pijlers:

  • zRacing Maandelijks – Het hele jaar door racen met nieuwe race-routes die elke maand verschijnen.
  • Zwift Racing League – Het grootste team evenement in het fietsen met 2.610 teams die deelnemen aan het seizoen 23/24, de liga brengt Zwifters samen met 3 rondes bestaande uit 6 races elk tussen september en februari.
  • Zwift World Series – Vijf races van september tot januari, de op maat gemaakte parcoursen bieden drie niveaus van maandelijkse monument-race-uitdagingen.
  • Zwift Games – Gelanceerd in maart, de Zwift Championships keren terug voor een tweede jaar, en bieden Zwifters de kans om te racen voor Community en Elite niveaus. Meer details worden in de komende maanden onthuld.

Meer informatie over racen op Zwift is te vinden op www.zwift.com/racing

Garage-upgrades

In Q4 ondergaat de Zwift Garage een grondige vernieuwing. Voor het eerst kunnen Zwifters uitkijken naar het upgraden van hun virtuele fietsen. Zwifters zullen hun fietsen kunnen upgraden door uitdagingen te voltooien om de mogelijkheid te ontgrendelen om de volgende upgrade aan te kopen met verdiende Drops. Alle fietsen zullen vijf fasen van upgrades hebben, met verbeteringen zoals gewichtsreducties, verbeterde aerodynamica en lagere rolweerstand.

Voor Zwifters waarbij de Drops branden in hun virtuele fietsshirt, zal Zwift ook Halo Bikes introduceren. Halo Bikes, zoals de Pinarello Espada, bieden hoge prestaties de nodige jaloerse blikken van je mede- Zwifters. Alleen de meest merktrouwe klanten van de Drop Shop zullen worden uitgenodigd om Halo Bikes aan te schaffen. Meer details volgen snel.

Herfsttraining / Zwift Academy

Zwift Academy keert terug – 5 aug / 3 nov

De Zwift Academy is terug en klaar om alle fietsers uit te dagen hun fitness te verbeteren terwijl ze strijden voor een kans om bij een professioneel wielerteam te komen. Dit jaar is er een verlengd deelnamevenster, van 5 augustus tot 3 november, wat het gemakkelijker maakt voor rijders in zowel het noordelijke als het zuidelijke halfrond.

2024 heeft een scherpere focus op talentidentificatie met workouts die echt gericht zijn op het testen van fysiologische capaciteiten. Rijders die het programma voltooien, kunnen het in-game Zwift Academy-kledingstuk krijgen, een in-game Zwift Academy Canyon Aeroad-paintjob en maken kans om een pro-contract te verdienen bij CANYON//SRAM Generation of Alpecin-Deceuninck Development. Zowel mannen als vrouwen!

Zwift Camp: Baseline – 18 nov – 5 jan

Introductie van een nieuw Workout Programma dat is ontworpen om Zwifters te helpen meer over zichzelf te leren met zes workouts in lange en korte versies. Na voltooiing ontvangen Zwifters een rapport dat helpt hun sterke en zwakke punten te identificeren op basis van hun rijderstype. Na het programma zullen er nieuwe Challenges beschikbaar zijn voor renners om de volgende stap qua fitnessdoelen te zetten.

Vier 10 jaar op Zwift

Dit seizoen viert Zwift haar 10-jarig bestaan. Op 27 september begint het feest. Tot en met 3 december zijn er diverse acties en events. In die 10 jaar tijd heeft de Zwift-gemeenschap gezamenlijk 8.72 miljard kilometer geregistreerd, met een hoogteverschil van 81,56 miljard meter. Zwift is een collectieve ervaring, dus veel van die kilometers zijn verdiend door samen met andere Zwifters uit alle hoeken van de wereld in groepsevenementen te rijden. Organisatoren van gemeenschapsevenementen zijn de ruggengraat van Zwift-evenementen en hebben in de afgelopen tien jaar maar liefst 4.034.556 evenementen georganiseerd. Voor meer informatie over dit Seizoen op Zwift, check zwift.com/this-season-on-zwift.