- De mogelijkheid tot het aansluiten van een ANT+ is aanwezig. Daarnaast beschikt de XOSS Sprint ook over bluetooth. Dit maakt het uploaden van ritjes nog makkelijker. Bluetooth aan op de fietscomputer en op de telefoon en uploaden maar. Daarnaast kun je door deze functies de computer ook zonder al te veel gedoe makkelijk koppelen aan je laptop als er een binnentraining op het programma staat.
- De data wordt niet alleen opgeslagen, maar ook geanalyseerd. Door middel van complexe algoritmes wordt er naar je inspanningen gekeken. Achteraf kan je terugkijken hoe zwaar je training was en hoe je lichaam is belast.
- Het scherm alleen al is 2,7 inch. Al met al best een groot computertje. Omdat het een LCD scherm is, blijf je alles goed zien. Ook wanneer de zon erop schijnt.
- De XOSS Sprint zorgt ervoor dat je altijd weer thuis komt. Je kunt namelijk alle kaarten offline maken en op je fietscomputer zetten. De kaarten zijn gecomprimeerd zodat er voldoende ruimte is voor alle kaarten die je erop zou willen zetten. Voor de kaarten is uiteraard ook een navigatiefunctie gemaakt.
- De batterij zal je niet zo snel in de steek laten. Als je hem in gebruik hebt gaat hij 37 uur mee. Omdat hij geen aan/uit-knop heeft blijf hij de rest van de tijd in stand-by. In deze stand gaat hij 90 dagen mee.
- De Sprint let zelfs een beetje op je. Als hij ziet dat je hartslag te snel stijgt of heel hoog wordt, zal hij een waarschuwing geven. Ook fungeert hij in het donker als een klein lampje dat vanaf de onderkant schijnt.
XOSS Sprint de Kickstarter fietscomputer
Mark van Wijk
25 september 2017
In juli 2016 begon het Chinese XOSS met een nieuw project: XOSS Sprint. Daarvoor hadden zij alleen een app die je ritjes bijhield, vergelijkbaar met Strava. Vanuit hun eigen ervaring begonnen ze te zoeken naar een betere en gebruiksvriendelijkere fietscomputer. Want als die er niet is, dan maak je hem toch zelf? Hieruit kwam het idee van de XOSS Sprint. Alle functionaliteiten van een goede fietscomputer en het gemak van een simpele tracking app. Het idee was leuk, maar moest ook betaald worden. Via Kickstarter kregen ze financiële zekerheid en beginnen ze binnenkort met de productie.Vanaf december is hij beschikbaar. De beloftes van de ontwikkelaars klinken heel mooi, maar eerst zien, dan geloven. Laten we eerst eens de belangrijkste functies en specificaties op een rijtje zetten.
Mark van Wijk
25 september 2017
Gerelateerd nieuws
Racetest | Winspace T1550 Gen2 met een vooroordeel over Chinese fietsen, maar klopt dat?
6 december 2024 - Nieuws